Pre nego što odlučite koje ćete slatkiše praviti za praznike, uzmite u obzir i kolačiće za koje nam je današnja "Praktična žena" dala recepte.
-300 g tamne čokolade
-100 g čokolade za kuvanje
-250 g margarina
-100 g šećera u prahu
-100 g mlevenog keksa
-200 g mlevenih badema
-250 g smrznutih malina
glazura
-150 g čokolade za kuvanje
-5 kašika ulja
preliv
-50 g margarina
-50 g prah šećera
-1 ekstrakt vanile
U šerpi na vatri otopiti margarin i obe čokolade. Malo prohladite pa dodati šećer, keks, bademe i mrvljene smrznute maline. Sve lepo sjediniti i od ove smese formirate kuglice. Rastopljenom čokoladom preliti kuglice. Kada se ohlade ukrasiti smesom napravljenom od margarina, prah šećera i ekstrakta vanile. Uz pomoć dresir kese našarati kuglice prelivom.
testo
-150 g maslaca
-100 g kisele pavlake
-2 žumanca
-so
-100 g šećera
-300 g brašna
fil
-100 g šećera
-1 dl vode
-300 g borovnica
-1 pudding od vanile
-100 g šećera
-2 dl vode
dekoracija
-šlag
Umesite prhko testo od navedenih sastojaka. Odložite testo u frižider na pola sata. Razvucite testo tanko i okruglom modlom vadite krugove i utisnite ih u modlice. Pecite korpice oko 15 minuta na 200 stepeni. Pečene korpice pažljivo izvadite iz korpica.
Za fil ušpinujte šećer sa vodom pa dodajte borovnice i kuvajte uz stalno mešanje.U drugoj činiji razmutite puding sa šećerom i vodom i dodati borovnicama. Kuvati fil dok se ne zgusne. Kada se ohladi filom puniti korpice i ukrasite šlagom.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar