Gosti Nataše Pavlović u novoj epizodi "Praktične žene" stigli su iz Obreža (Varvarin), a na meniju su bili džem od šljiva i zimska pita s ajvarom i duvan čvarcima.
1kg šljiva
600gr šećera
1 čašica šljivovice, rum, vanila
Očistite šljive od peteljki i košpica. Zatim ih stavite u šerpu sa šećerom i kuvati dok se ne dobije određena gustina. Pri samom kraju stavljamo šljivovicu rum i vanilu.
1kg kora
500gr sira
5 jaja
2dl jogurt
500gr ajvara
250gr duvan čvaraka
prstohvat soli
50 ml ulja
Sir, jaja, jogurt i ulje pomešamo zajedno. Napravimo homogenu smesu. Ređamo po principu: kora, fil, kora, ajvar, kora, fil i preko fila čvarci i tako dok ne potrošimo sav materijal. Odozgo prelijemo malim ostatkom fila i pečemo 25 do 30 minuta na 200 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar