Rvači iz kluba Crvena zvezda su gostujući u emisiji "Praktična žena" pripremili jedan od svojih omiljenih, "laganih" obroka - pečeni biftek u kori od pistaća i salatu. Vi ga možete spremati u specijalnim prilikama, a evo recepta.
-250 g junećeg filea
– 2 dl ulja.
-2 g morske soli.
-2 g senfa
-100 g pistaća
-10gr prezli
-20gr putera
-1 jaje
-1veza sveže mirođije
-50 g rukole
-50 g iceberg salate
-30 g čerija
-1 dl maslinovog ulja
-1 limun
Juneći file iseći u komadu da bude težine oko 250 g. Napraviti traku od aluminijumske folije,i vezati oko bifteka ( napraviti ring). Pistaće očistiti od ljuske ,polovinu izgnječiti a polovinu samleti na sitno. Pomešati sa prezlama. Umutiti čvrst šam od belanaca. Svežu salati oprati ,ocediti iseći na kocke 1×1cm. Čeri oprati i iseći na polovine.Salate sjediniti u posudi za salatu da se blago izmešaju. Napraviti dresing za salatu od maslinovog ulja,limunovog soka,senfa i malo soli.
Upaliti rernu na 240°C. U odgovarajućem tiganju sipati malo ulja i malo putera i propržiti pistaće sa prezlom,ohladiti i dodati malo soli i svežu seckanu mirođiju. U drugom umereno zagrejanom tiganju ispeći biftek sa jedne a zatim sa druge strane oko 1min sve ukupno,da u sredini bude srednje pečen. Skloniti ga sa grejnog tela i u međuvremenu umutiti čvrst šam od 1 belanceta i pomešati sa ohlađenim filom. Bifteku skinuti ring premazati ga tankim slojem senfa i staviti preko njega pripremljenu koru od pistaća. Sve staviti u rernu da se blago zapeče oko 30 sekundi. Zatim izvaditi biftek, staviti ga na tanjir za serviranje i pored njega staviti formuranu salatu,preliti je pripremljenim dresingom i dekorisati grančicama sveže mirođije.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar