Pogledajte recept za posnu tortu sa alvom iz emisije Praktična žena.

Posna torta sa alvom

Sastojci:

Za kore

1 čaša ( 200 ml) gaziranog soka od narandže

2 čaše šećera

3 čaše brašna

2 kašike džema od kajsija

1 kašika sode bikarbone

3 kašike ulja

20 kašika mlevenih orha

Za grilijaš :

250 gr seckanih oraha

300 gr šećera

Fil

600 grama tahan alve sa kakaom

5 kašika šećera

6 kašika kakaoa

100 ml vode

500 g margarina

500 g posnog šlaga

300 ml kisele vode

Praktična žena – Posna torta sa alvom Pscreen 02

Priprema:

Kore:

Sve sastojke sjediniti i od toga ispeći dve kore u plehu 26×32 ili 4 okrugle fi 24 cm. Kore pecite 10 minuta na 200 stepeni.

Grilijaš napravite tako što ćete karamelizovati šećer u šerpi na srednjoj temperaturi dok se potpuno ne otopi vodeći računa da ne pregori i dobije gorak ukus . U rastopljeni šećer dodati orahe i brzo promešati, odmah isipati u činiju u koju ste predhodno stavili alu foliju i sačekati da se ohladi.Kad se ohladio grilijaš okrenite ga naopačke, skinite foliju i istucajete čekićem za meso u odgovarajućoj posudi a onda sameljite u blenderu.

Krem:

Penasto umutite alvu sa ostalim sastojcima. Šlag umutite čvrsto sa vodom

Filovanje:

Kora – krem – grilijaš – šlag sve do kraja tako i ukrasite po želji.

Detaljan postupak pogledajte u videu s početka videa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar