Nataša Pavlović je u emsiji "Praktična žena" napravila ukusnog lososa sa pomorandžom i sveću od putera.
Ceo proces pravljenja lososa sa pomorandžom možete videti u videu na početku teksta, a evo i recepta.
2 komada lososa
1 narandža
so
majčina dušica
1 kašičica ljute ml. papričice
1 kašika meda
1 kašika soja sosa
sos
100 g grčkog jogurta
1 kašika majoneza
1 kisela paprika
1 kašika kapra
peršun
4 čena belog luka
Komade lososa zasecite po sredini i napunite narandžama, posolite i prelite sa maslinovim uljem, pa ga ispecite na gril tiganju sa svih strana. Izmešati med, senf, soja sos, ml. papriku i majčinu dušicu i ovim premazati losos sa svih strana i pecite ga nekih 10-ak minuta na 180 stepeni. Pomešati grčki jogurt, majonez, naseckanu papriku, kapar, peršun i beli luk i poslužite uz pečenog lososa.
250 g putera
so
2 čena belog luka
ruzmarin
pogača
kartonska čaša
fitilj
Otopiti puter i dodati sve začine i sitno narendani beli luk. Sipati smesu u papirnu čašu i staviti fitilj koji smo pričvrstili uz pomoć 2 drvena štapića. Odložite sveću u zamrzivač da se stegne. Kada se stegla izvucite je iz čaše. U sredini pogače zasecite udubljenje i tu stavite sveću i zapalite jekako bi se puter otapao. Kada puter krene da se otapa uzmite komadić pogače i umačite u otopljen i aromatičan puter.