Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Kristine Dobrivojević predstavila recept za punjeni avokado.
1 avokado
30 g pirinča
2 kašike susama
2 kašike kokosovog mleka
prstohvat soli
kari, biber, beli luk u prahu
2 kašike graška
2 kašike kukuruza
1/3 crvene paprika
2/3 limuna
Avokado iseći po dužini i očistiti od košpice. Preliti sokom od 1/3 limuna i posoliti. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti. Susam ispeći na tiganju dok ne dobije zlatnu boju. Dodati kokosovo mleko, pirinač i začine (so, biber, kari i beli luk u granulama). Termički obrađivati narednih pet minuta dok se sve lepo ne zgusne i skloniti sa ringle. Papriku i šargarepu iseći na sitne kockice i zajedno sa kukuruzom i graškom izdinstati na malo vode uz prstohvat soli dok sve ne omekša. Kada sva voda ispari, sipajte sok od 1/3 limuna.
Filovanje avokada:
Na avokado stavite najpre pirinač u kokosovom mleku pa preko povrće.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.