Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" ugostila Anu Manojlović koja stoji iza Instagram profila @pantickica, a napravila je praline sa lešnikom i maskarponeom i pekan puter keksiće.
Ceo proces pravljenja pralina i puter keksića možete videti u videu na početku teksta, a evo i recepata.
150 g mlevenog keksa
150 g istopljenog putera
50 g seckanih lešnika
200g mascarpone sira ili vajkrema
200g krema od lešnika
300g čokolade po izboru
par kašika kokosovog ulja
Sve sastojke za koru izmešati i utisnuti u kalup. Ostaviti u frižideru dok se priprema fil.
Umutiti sir i krem od lešnika i preliti preko kore. Ostaviti u famrzivaču na par sati.
Iseći na kocke i uvaljati u otopljenu čokoladu. Ostaviti u zamrzivaču na 15-ak min pre konzumiranja.
40 g pekan oraha
40 g žutog šćera
180 g brašna
1 kašika meda/javorovog sirupa
125 g putera
Umutite puter i šećer, pa dodati zaslađivač, a zatim i brašno i orahe. Testo uviti u providnu foliju i odložite na 30 minuta u frižider. Kada je testo odstojalo pravite keksiće uz pomoć modlica. Pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.