U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za Cartoon tortu.
5 belanaca
5 kašika šećera
50 g pečenih mlevenih lešnika
1 kašika prezli
400 g nugat krema(ukupno za sve tri kore)
15 žumanaca
15 kašika šećera
1 vanilin šećer (ili kašičica arome vanile)
2 pudinga od vanile
7 velikih kašika gustina
1,2 l mleka
150 g crne čokolade
100 g bele čokolade
250 g maslaca ili margarina
150 g mlečnih čokoladica
200 g duguljastog keksa
mleko za natapanje kora
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti mikserom dok ne postane čvrst sneg. Lešnik i prezle umešati lagano špatulom.
Ispeći ovakve 3 kore na 200° C oko 15 minuta. Kada se ohlade premazati svaku nugat kremom koji ste prethodno zagrejali na tihoj vatri.
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilom, pa dodati puding, gustin i 200 ml mleka od pripremijenog. Dobro sjediniti mikserom kako ne bi ostale grudvice. Preostalo mleko staviti da provri, pre vrenja sipati smesu i kuvati dok se ne zgusne. Vruć fil odmah podeliti na dva dela, u jedan staviti crnu, a u drugi belu čokoladu.
Promešati da se otopi i ohladiti. Posebno umutiti maslac i podeliti na dva dela, a zatim umešati u filove.
Filovanje: kora namazana nugat kremom-žuti fil- keks-crni fil i sve tako dok imate sastojke.