Pogledajte recept za dimljenu pastrmku iz emisije Praktična žena.
50 g kuvanog krompira
20 g čerija
20 g tikvica
10 g maslina
grančica ruzmarina
marinada
ulje
peršun
1 beli luk
Planinski sos
50 g crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike ajvara
100 ml belog vina
100 ml biljne pavlake za kuvanje
1 grančica mirođije
Skuvati krompir i iseći na kockice. Tikvice, masline i čeri iseckati na žilijen i propržiti u tiganju dodajući grančicu ruzmarina i kašičicu marinade Za merinadu izmešati sve sastojke.. Istovremeno u drugom tiganju propržiti filete pastrmke do nekih 60 %…. Složiti pastrmku na pek papir, pa odozgo dodati povrće i uviti kao bombonu i ubaciti u rernu na 200 stepeni na 5 min.
Dok je pastrmka u rerni pravimo u tiganju planinski sos:
Sitno iseckan crni luk propržiti da bude staklast, dodati čen belog luka isto sitno seckan, ajvar i naliti sa malo belog vina, kada alkohol ispari dodati biljnu neutralnu pavlaku i svežu sitno seckanu mirođiju. Kada se to ukuva sos je gotov.
Izvaditi pastrmku iz rerne, staviti na tanjir otvoriti papir i preliti planinskim sosom.
Ceo postupak pogledajte u videu na početku teksta.