Pogledajte recept za dimljenu pastrmku iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

50 g kuvanog krompira

20 g čerija

20 g tikvica

10 g maslina

grančica ruzmarina

marinada

ulje

peršun

1 beli luk

Planinski sos

50 g crnog luka

1 čen belog luka

2 kašike ajvara

100 ml belog vina

100 ml biljne pavlake za kuvanje

1 grančica mirođije

Pročitajte još:

Priprema:

Skuvati krompir i iseći na kockice. Tikvice, masline i čeri iseckati na žilijen i propržiti u tiganju dodajući grančicu ruzmarina i kašičicu marinade Za merinadu izmešati sve sastojke.. Istovremeno u drugom tiganju propržiti filete pastrmke do nekih 60 %…. Složiti pastrmku na pek papir, pa odozgo dodati povrće i uviti kao bombonu i ubaciti u rernu na 200 stepeni na 5 min.

Dok je pastrmka u rerni pravimo u tiganju planinski sos:

Sitno iseckan crni luk propržiti da bude staklast, dodati čen belog luka isto sitno seckan, ajvar i naliti sa malo belog vina, kada alkohol ispari dodati biljnu neutralnu pavlaku i svežu sitno seckanu mirođiju. Kada se to ukuva sos je gotov.

Izvaditi pastrmku iz rerne, staviti na tanjir otvoriti papir i preliti planinskim sosom.

Ceo postupak pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar