Nataša Pavlović je u emisiji "Praktična žena" ugostila Marijanu iz Nemačke koja je napravila musaku od pohovane teletine i paprike.
Evo Marijaninog recepta za musaku od pohovane junetine i paprike, a kompletan video recept možete pogledati u gornjem videu.
6 tankih telećih šnicli
6 crvenih pečenih paprika
6 jaja
400 g sira (gaude, edamera ili sl.)
150 g pršute ili šunke
2 dl kisele pavlake
so, biber
brašno
ulje
Teleće šnicle izlupati, posoliti, pobiberiti i ispohovati (prvo u jaja, pa u brašno,i ponovo u jaja). Crvene pečene paprike očistiti, posoliti i ispohovati na isti način kao meso. Odprilike dovoljno je 4 jaja za pohovanje i ispržiti ih na ulju da fino porumene. Izvaditi ih na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Pripremiti sir izrezan na listiće oko 300 g, a 100 g narendati. Pršutu ili šunku tanko narezati. Vatrostalnu činiju malo pouljiti pa slagati jelo. Red šnicli, red sira, red pohovanih parika, red sira, red pršute, red šnicli, red sira, red pohovanih parike. Umutiti kiselu pavlaku i 2 jaja pa preliti preko paprika i narendati ostatak sira preko jela. Zapeći u rerni oko 20 min na 200 stepeni.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar