U emisiji “Praktična žena” Nataše Pavlović saznali smo kako se pravi musaka od piletine i tikvica u bešamel sosu.

Sastojci:

-4-5 tikvica
-malo ulja

-prstohvat soli
-biber
-origano

Meso

-400-500 g pileće belo meso .
-100 g baby spanaća.

-1 glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-so
-biber

Bešamel sos

-100 g putera

-100 g brašna
-1L mleka
-so
-biber
-muskatni orah
-parmezan

Priprema:

Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na listove po dužini. Tikvice izgrilovati na gril tiganju ili ispeći na malo ulja u običnom tiganju. Meso izdinstati sa lukom, pa dodati spanać i začiniti po ukusu. Napraviti bešamel sos. Na puteru propržite brašno pa lagano dolivajte mleko dok se ne zgusne i na kraju dodati začine i parmezan. Postupak slaganja: Na dno posude sipati bešamel sos, pa poređati tikvice, zatim dodati meso. Preko mesa ponovo poređati tikvice, a na kraju preliti bešamel sosom. -Pecite na 180C 20-25 minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar