U emisiji "Praktična žena" Nataša Pavlović pokazala je kako se sprema inovativna kapreze salata i pileća tzatziki salata.
Pileća tzatziki salata
Sastojci:
-1 krastavac
-3/4 šolje grčkog jogurta
-1 kašika limunovog soka
-1 čen belog luka
-so, biber
-300 g grilovane piletine
-1/2 crvenog luka
-2 kašike kapra
Priprema:
Krastavac izrendati i lepo izcediti . U činiju izmešati grčki jogurt, krastavac, kapar, beli luk,začine, limunov sok, piletinu isečenu na trakice ili komadiće i iseckan crveni luk. Sve lepo izmešati i poslužite uz prepečenu tortilju.
Inovativna kapreze salata
Sastojci:
-paradajz
-mozarela
-seckani pistaći
-rendani parmezan
-pesto sos
-sveži bosiljak
Priprema:
Operemo lepo paradajz.
Stavimo vodu da proključa u većoj šerpi, kako bismo blanširali paradajz. Paradajz krsno zasečemo pre nego što ga spustimo u kipuću vodu i kuvamo ga 3 minuta. Izvadimo ga iz vode i malo prohladimo, a zatim mu skinemo kožicu i izvadimo pulpu pazeći da ga ne probušimo. Ovako pripremljen paradajz napunimo mocarelom i možete ga malo zapeći kako bi se sir malo otopio. Kada smo napunili paradajz odozgo ga prelijemo pestom, parmezanom i seckanim pistaćima i ukrasimo bosiljkom.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar