U emisiji "Praktična žena" Nataša Pavlović pokazala je kako se sprema inovativna kapreze salata i pileća tzatziki salata.

Pileća tzatziki salata

Sastojci:

-1 krastavac

-3/4 šolje grčkog jogurta
-1 kašika limunovog soka
-1 čen belog luka
-so, biber
-300 g grilovane piletine
-1/2 crvenog luka

-2 kašike kapra

Priprema:

Krastavac izrendati i lepo izcediti . U činiju izmešati grčki jogurt, krastavac, kapar, beli luk,začine, limunov sok, piletinu isečenu na trakice ili komadiće i iseckan crveni luk. Sve lepo izmešati i poslužite uz prepečenu tortilju.

Inovativna kapreze salata

Sastojci:
-paradajz

-mozarela
-seckani pistaći
-rendani parmezan
-pesto sos
-sveži bosiljak

Priprema:

Operemo lepo paradajz.

Stavimo vodu da proključa u većoj šerpi, kako bismo blanširali paradajz. Paradajz krsno zasečemo pre nego što ga spustimo u kipuću vodu i kuvamo ga 3 minuta. Izvadimo ga iz vode i malo prohladimo, a zatim mu skinemo kožicu i izvadimo pulpu pazeći da ga ne probušimo. Ovako pripremljen paradajz napunimo mocarelom i možete ga malo zapeći kako bi se sir malo otopio. Kada smo napunili paradajz odozgo ga prelijemo pestom, parmezanom i seckanim pistaćima i ukrasimo bosiljkom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar