U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo kako se pravi slatka baby šargarepa.

Slatka baby šargarepa
Sastojci:
-100 g baby šargarepe

-1 kaš. maslinovog ulja
-2 kaš. meda
-1 kašika karija
-so, biber
Priprema:
Šargarepice izmešati sa začinima i preliti maslinovim uljem i medom, pa zapeći oko15 minuta na 200 stepeni.

Jogurt bowls sa povrćem

Hrskave leblebije
Sastojci:
-100 g leblebija iz konzerve
-1 kaš. maslinovog ulja
-2-3 čena belog luka

-1/2 kaš.ml. paprika
-1/2 kaš. ml. kima
-so, biber
Priprema:
Leblebije izmešati sa začinima i preliti maslinovim uljem, pa zapeći oko15 minuta na 200 stepeni.

Povrće

Sastojci:
-200 g čeri paradajza
-100 g krastavca
-1 crveni luk
-veza peršuna
Priprema:

Čeri paradajz isecite na polovine ili četvrtine, krastavac na kockice, luk takođe na kockice i peršun malo usitniti i sve lepo izmešati.
Jogurt Bowl
Sastojci;
-200 g grčkog jogurta
-100 g feta sira
-1 čen belog luka

-izrendana kora limuna i sok
Priprema:
Sve izmešati.
Slaganje jela: Izmešati jogurt bowl smesu sa povrćem,a zatim u jedan deo dodati hrskavu leblebiju a u drugu dodati slatku baby šargarepu i poslužite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar