U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo kako se spremaju posni novogodišnji venčići.
Sastojci:
-400 g mešavine za rusku salatu
-500 g posnog majoneza
-200 g posnog sira
-200 g mariniranih šampinjona
-nar
-čeri
-peršun
-ruzmarin
Priprema :
Skuvati mešavinu povrća i procediti, pa dodati posni majonez. Smesu sipati u okrugli kalup. U sredini kalupa postaviti jednu veću okruglu čašu, a oko nje rasporediti smesu. Venčić dobro ohladiti u frizider, kako bi se dobro stegla. Kada se stegla, skinuti obruč i venčiċ dekorisati narom, čerijem, peršunom i ruzmarinom. Pospemo rendanim posnim sirom, a u sredini venčića sipamo seckane posne šampinjone..
Novogodišnje posne jelkice
Sastojci:
-400g kuvanog krompira
-100 g seckanih kiselih krastavčića
-160 g mlevene tune
-3 kašike posnog majoneza
-1 kašičica belog luka u prahu
-so, biber
još
-3 kašike pečenog susama
3 kašike blanširanog kikirikija
-veza mirođije
Priprema:
Skuvan krompir propasirati pa dodati kisele krastavčiće, oceđenu. Od ove smese praviti jelkice koje uvaljamo u mirođiju, zatim ukrasiti narom i poslužite na kružnim krekerima.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar