U novoj epizodi Praktične žene saznali smo kako se sprema "Blokić tortić"

Sastojci:
-250g bele ćokolade bele
-4 jaja

-50 g lešnika
-30g mleka
-50g mlečne slatke pavlake
– 60g šećera
-500 ml biljne slatke pavlake
Za sos:

150 g maline
-75 g šećera

Priprema:
U belanca dodamo malo soli i mutimo dok ne dobijemo šam. Na pola dodajemo dve kašike lešnika i umutimo šam. Pecite koru na 180 stepeni oko 10 minuta.
Za to vreme 4 žumanca, 60 g. šećera, 50 ml slatke pavlake i 30 gr mleka umutimo na pari dok se ne otopi šećer.
Spojiti sa umućenom slatkom pavlakom, kada umešamo dodati i belu čokoladu.

Za sos maline otopiti na blagoj vatri sa šećerom. Otopimo 50 gr crne cokolade i 1 kašiku suncokretovog ulja. Koristimo crnu cokoladu za serviranje i dekoraciju.
Obavezno servirati hladno. Na kraju se spaja sa svim segmentima na tanjiru i radi se dekoracija od čokolade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar