U emisiji "Praktična žena" kod voditeljke Nataše Pavlović gostovao je novinar i narodni travar Momčilo Antonijević koji je govorio o lekovitim svojstvima koprive.

Momčilo je na početku objasnio da je dobra stvar kada korpiva žari, te da se ne treba plašiti pečenja koprive.

“Još od Rimljana kopriva se upotrebljava baš za žarenje da bi se mravlja kiselina koja se nalazi u njenim finim dlačicama i koja zapravo izaziva ovu senzaciju, mogla da deluje  i da nam ublaži bolove u zglobovima i kostima. To je oproban lek koji su još Rimljani koristili protiv reumatizma”, rekao je Antonijević.

On je naglasio da je kopriva jako važna i da treba da je koristimo u svojoj ishrani.

Kako kaže, od koprive možete napraviti čaj koji ćete piti svako jutro.

„Kopriva je jako dobar čaj da s njom počnemo jutro jer ona daje energiju, budi, poboljšava krvnu sliku, povećava nivo hemoglobina u krvi. Preporučuje se malokrvnoj deci, jako je dobra za ljude koji imaju problem sa anemijom i alergijama“, kaže narodni travar.

Čorba od koprive: 

Sastojci:

maslinovo ulje
1 crni luk
2 krompira

2 šake koprive
2 čena belog luka
so, biber
muskatni orašćić
suncokret, golica

Praktična žena

Priprema:

Sipajte malo maslinovog ulja u lonac, stavite jednu srednju glavicu crni luk da se prodinsta i odmah malo posolite.

Kako ide dalji proces pripreme čorbe od koprive, za šta je sve kopriva dobra, saznajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare