U emisiji “Praktična žena” Nataša Pavlović pokazala nam je kako se sprema "orijentalno zadovoljstvo".

Piletina sa bademima

Sastojci:

-500 g pilećih grudi

-so
-3 kašike meda
-2 kašike senfa
-3 kašike susama ( pečenog)
-1 kašika putera ( sobne temperature)
-4 kašike pečenih listića badema

-malo cimeta

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pa je posolite i preliti medom, senfom, susamom i puterom
Dobro promešati i ostaviti preko noći u frižideru.
Piletinu pržiti na puteru 15 minuta na jakoj vatri. Pred serviranje posuti prstohvatom cimeta i listićima badema.

Ćevapi sa limetom

Sastojci:

-oko 600 g mlevenog mesa
-korica limete
-4 suve šljive
-7 maslina (crnih ili zelenih)
-2 čena belog luka

-1 kašičica mlevenog korijandera
-1 kašičica mlevenog kima
-2 kašike suvog začina
-ulje za prženje
-3 pomorandže
-1/2 grejpa

Priprema:

300 g svinjskog mesa od buta i 300 g teletine ili junetine, samleti zajedno i umesiti. Zatim dodati koricu narendane limete, suve šljive što sitnije iseckane, masline (takođe što sitnije iseckane), pasiranog belog luka, korijander, mleveni kim, suvi začin. Umesiti dobro meso sa začinima, formirati oblik, ostaviti u frižider preko noći.
-kašike pečenih listića badema.

Ćevape pržiti u dubokom, dobro zagrejanom ulju. Zatim iscediti narandže i grejp i zagrejte sok do vrenja. Kada je sok proključao ubacite ćevape i kuvati ih u tom soku 10-15 minuta povremeno okrećići ih kako bi upili sok sa svih strana.

Pirinač sa povrćem

Sastojci:

-pirinač
-žuta i crvena paprika
-krastavac
Priprema:
Skuvati pirinač, potpuno ga ohladiti i potom u njega dodati sitno sečene kockice žute i crvene paprike kao i krastavca sa korom, količine povrća prilagodite svom ukusu.

Sočivo sa voćem

-crveno sočivo
-prazi luk
-voće( jabuka, narandža)
Priprema:
Crveno sočivo skuvati u blago slanoj vodi, dobro iscediti.

Na ulju ispržiti krupne komade praziluka, kada luk bude blago pečen dodati mu sočivo i dinstati 10 minuta, pa luk izvaditi. Sočivo ( bez luka) sipati u činiju pa dodati voće (jabuku isečenu na kockice i filetiranu pomorandžu) .

Poslužite sve zajedno na tanjiru kako biste dobili potpunu eksploziju ukusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar