Ova poslastica neobičnog ukusa je pravi delikates, a pravi se brzo i lako.
-1/2 pakovanja kora za pitu
-250g feta sira
-200 g putera
-1/3 šolje džema od smokvi
-1-2 kašičice vlašca
-1/4šolje pistaća
-1 kašičica cimeta
preliv
-1-2 kašike meda
Presavijte 6 kora na pola a zatim ih persecite nožem da dobijete 12 kora. Svaku polovinu premažite otopljnim puterom i pokrijte sledećom korom.
Feta sir isecite na pravougaonike. Poslednju koru premažite džemom, pa posuti cimet, seckane pistaće i vlašac. Poređajte feta pravougaonike na samom početku kore i čvrsto urolajte. I secite rolat na 6 ili 12 delova. Pleh za mafine obilno podmazati puterom pa poređajte feta zalogajčće i ponovo prelijte otopljenim puterom.
Pecite oko 15-20 minuta na 180 stepeni. Pečene preliti sa malo meda.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar