Nataša Pavlović u epizodi "Praktične žene" pokazala je kako se sprema dubai čokolada, arapski slatkiš u kojem se kombinuju čokolada, kadaif i pistaći, dok je Marina Radivojša iz produkcije pripremala alvu u domaćoj radinosti.

Dubai čokolada

200-300 g crne čokolade

40 g putera

100 g kadaifa

200 g pistać krema

zelena jestiva boja

Priprema:

Otopite čokoladu, pa premažite kalupe sa svih strana čokoladom. Na puteru propržite kadaif. Kada se malo ohladio dodati pistać krem i zelenu boju. Ovim filom puniti kalupe, a zatim kalup zatvorite čokoladomi odložite u frižider dok se ne stegne. Izvadite čokolade iz kalupa.

Domaća alva

Sastojci:

200 g susama

200 g meda

2 kašike kakaoa

šaka badema

Priprema:

Susam propržite, a zatim ga u mlinu za kafu potpuno usitnite da bude brašno. Umutite med pa dodati susam, a zatim i kakao i seckane/ mlevene bademe. Izlite smesu u kalup i odložite u frižider da se stegne, a potom secite na željene komade.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar