Nataša Pavlović u epizodi "Praktične žene" pokazala je kako se sprema dubai čokolada, arapski slatkiš u kojem se kombinuju čokolada, kadaif i pistaći, dok je Marina Radivojša iz produkcije pripremala alvu u domaćoj radinosti.
200-300 g crne čokolade
40 g putera
100 g kadaifa
200 g pistać krema
zelena jestiva boja
Otopite čokoladu, pa premažite kalupe sa svih strana čokoladom. Na puteru propržite kadaif. Kada se malo ohladio dodati pistać krem i zelenu boju. Ovim filom puniti kalupe, a zatim kalup zatvorite čokoladomi odložite u frižider dok se ne stegne. Izvadite čokolade iz kalupa.
Domaća alva
200 g susama
200 g meda
2 kašike kakaoa
šaka badema
Susam propržite, a zatim ga u mlinu za kafu potpuno usitnite da bude brašno. Umutite med pa dodati susam, a zatim i kakao i seckane/ mlevene bademe. Izlite smesu u kalup i odložite u frižider da se stegne, a potom secite na željene komade.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar