Pogledajte recept za posnu tortu sa bademima i breskvama iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za 2 kore

110 g brašna

60 g posnog mlevenog keksa

60 g pečenog mlevenog badema

7 kašika šećera

2 dl kisele vode

0,5 dl ulja

1/2 kesice praška za pecivo

još

70 gr listića badema za posipanje korica

fil

sok iz kompota(breskva će se koristiti u daljem postupku)

1 l biljnog mleka

10 kašika šećera

1 vanil šećer

2 pudinga od vanile

60 g gustina

2 štangle posne bele čokolade ( 50g)

250 g margarina

100 g posnog šlaga

GRILIJAŠ OD BADEMA

200 g šećera

200 g pečenog badema

još

500 g breskvi iz kompota

Pročitajte još:

Priprema:

Kore

Prosejati i sjediniti suve sastojke, pa dodati mokre. U dva kalupa na pek papiru izliti dobijenu masu, obe korice posuti listićima badema. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu, zlatnu boju.

Fil

U 100 ml biljnog mleka razmutiti puding i gustin, a ostatak mleka i soka iz kompota staviti da se zagreva u sudu na pari sa 10 kašika šećera i vanil šećerom. Dodati razmućen puding i gustin i zakuvati fil. U topao fil dodati 2 štangle bele čokolade za kuvanje. U ohlađen fil dodati margarin sobne temperature i umešati prethodno umućen šlag.

Griljaš od badema

Šećer rastopiti na tihoj vatri,dodati pečeni badem i sve lepoizmešati kako bi badem bio obložen karamelizovanim šećerom. Sipati ne pek papir da se ohladi. Ohlađen grilijaš samleti u blenderu U gotov fil dodati usitnjen grilijaš od badema.

POSTUPAK FILOVANJA:

Na tacnu staviti prvu koru i naneti deo fila, staviti breskve isečene na šnite. Lagano ih prekriti drugim delom fila pa staviti drugu koricu. Celu tortu premazati kojom kašikom fila i staviti na hladjenje. Ohladjenu tortu dekorisati šlagom i listićima badema.

Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar