U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je putem video-veze Aleksandru iz Banjaluke, gastro-blogerku koja vodi Instagram profil gdja.teglica.

Aleksandra je kuvala za gledaoce „Praktične žene“ iz svoje kuhinje u Banjaluci, a voditeljka Nataša Pavlović pohvalila je zanimljiv i zabavan naziv koji ima njen profil na Instagramu. Voditeljka je potom pohvalila i jelo koje Alkesandra kuva i preporučila ga svima koji poste jer predstavlja posnu verziju čuvene pastirske pite. A gdja.teglica je obećala vrhunski ukus.

Za posnu pitu sa sojinim ljuspicama i patlidžanom potrebno je:

Prvi sloj – posni bolonjez

1 patlidžan iseckan, posoljen oceđen od vode

150 g sojinih ljuspica

2 kašike brašna

500 ml ključale vode

1 glavica crvenog luka iseckanog u blenderu

300 ml paradajz sosa

soli

bibera

1 kašičica belog luka u granulama

1 kašičica bosiljka

suncokretovo ulje za prženje

#related-news_0

Drugi sloj posni pire

500 g krompira

50 ml maslinovog ulja

suvi začin

Treći sloj

100 g tahini paste

1 kašičica senfa

malo crvene paprike

½ kašičice belog luka u prahu

1 kašika soka od limuna

Foto: pritnscreen/ nova.rs/video

Priprema se ovako:

Uključiti ringlu, staviti ulje i dodati brašno, pa dodati patlidžan da se prži. Ljuspice prelijte vodom, od koje će nabubriti. U tiganj sipajte ulje, propržite crni luk, pa dodajte paradajz i čim se prokrčka, ubacite ljuspice. Kad se sve poveže, u bolonjez vratiti patlidžan. Spremiti posni pire, pa onda i tahini pastu – koja je zadužena za koricu pite. Pogledajte ceo postupak u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar