U emisiji „Praktična žena“ voditeljka Nataša Pavlović ugostila je putem video-veze Aleksandru iz Banjaluke, gastro-blogerku koja vodi Instagram profil gdja.teglica.
Aleksandra je kuvala za gledaoce „Praktične žene“ iz svoje kuhinje u Banjaluci, a voditeljka Nataša Pavlović pohvalila je zanimljiv i zabavan naziv koji ima njen profil na Instagramu. Voditeljka je potom pohvalila i jelo koje Alkesandra kuva i preporučila ga svima koji poste jer predstavlja posnu verziju čuvene pastirske pite. A gdja.teglica je obećala vrhunski ukus.
Za posnu pitu sa sojinim ljuspicama i patlidžanom potrebno je:
Prvi sloj – posni bolonjez
1 patlidžan iseckan, posoljen oceđen od vode
150 g sojinih ljuspica
2 kašike brašna
500 ml ključale vode
1 glavica crvenog luka iseckanog u blenderu
300 ml paradajz sosa
soli
bibera
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica bosiljka
suncokretovo ulje za prženje
#related-news_0
Drugi sloj posni pire
500 g krompira
50 ml maslinovog ulja
suvi začin
Treći sloj
100 g tahini paste
1 kašičica senfa
malo crvene paprike
½ kašičice belog luka u prahu
1 kašika soka od limuna
Priprema se ovako:
Uključiti ringlu, staviti ulje i dodati brašno, pa dodati patlidžan da se prži. Ljuspice prelijte vodom, od koje će nabubriti. U tiganj sipajte ulje, propržite crni luk, pa dodajte paradajz i čim se prokrčka, ubacite ljuspice. Kad se sve poveže, u bolonjez vratiti patlidžan. Spremiti posni pire, pa onda i tahini pastu – koja je zadužena za koricu pite. Pogledajte ceo postupak u videu na početku teksta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar