Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" predstavila recept za posnu čokoladnu tortu.
400 ml vode
4 kašike ulja
3 kašike džema
160 g brašna
100-120 g šećera
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa
100-120 g ml. posnog keksa
1 l vode
100 g šećera
3 pudinga od čokolade
200 g čokolade
250 g margarina
100 g prah šećera
100 ml kisele vode
100 g posnog šlaga
Sastojke za koru sve lepo izmešati i izliti u 2 ili 3 kalupa obložena pek papirom. Svaku koru pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Za fil skuvati puding u vodi sa šećerom, pa umešati čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
Puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite do sobne temperature. Ohlađen puding kratko razmutiti mikserom, Umutite mikserom margarin sobne temperature sa prah šećerom pa sjedinite sa pudingom.
Umutite posni šlag sa kiselom vodom i lagano špatulom umešajte u čokoladni fil. Ovim filom filujte kore i ostavite malo fila i za dekoraciju.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare