Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena" predstavila recept za posnu čokoladnu tortu.

Posna čokoladna torta

Kore

400 ml vode

4 kašike ulja

3 kašike džema

160 g brašna

100-120 g šećera

1 prašak za pecivo

2 kašike kakaa

100-120 g ml. posnog keksa

Fil

1 l vode

100 g šećera

3 pudinga od čokolade

200 g čokolade

250 g margarina

100 g prah šećera

100 ml kisele vode

100 g posnog šlaga

Praktična žena – Posna čokoladna torta Pscreen 02

Priprema:

Sastojke za koru sve lepo izmešati i izliti u 2 ili 3 kalupa obložena pek papirom. Svaku koru pecite 15 minuta na 180 stepeni.

Za fil skuvati puding u vodi sa šećerom, pa umešati čokoladu i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.

Puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite do sobne temperature. Ohlađen puding kratko razmutiti mikserom, Umutite mikserom margarin sobne temperature sa prah šećerom pa sjedinite sa pudingom.

Umutite posni šlag sa kiselom vodom i lagano špatulom umešajte u čokoladni fil. Ovim filom filujte kore i ostavite malo fila i za dekoraciju.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare