U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataše Pavlović pokazala je kako pravi pastu sa karamelizovanim lukom.

Pasta sa karamelizovanim lukom

Sastojci:

4 kašike mas. ulja

2 kašike maslaca

2 glavice luka

2 kašičice čili ulja

500 ml neutralne pavlake

1 veza svežeg peršuna

1 kašičica belog luka u prahu

so i biber po ukusu

Praktična žena – Pasta sa karamelizovanim lukom Pscreen 02

Priprema:

Luk isecite na sitne kockice.

Najpre na laganoj vatri zagrejte ulje i maslac. Nakon što se zagreje , luk karamelizirajte najmanje 20 minuta. Kada je luk počeo da dobija boju i karamelizirati se, smanjite temperaturu i često mešajte još nekih 10 minuta. Sada dodajte ulje čilija, so, biber, beli luk u prahu i dobro promiješajte. Zatim dodajte i neutralnu pavlaku.

Pustite da se zajedno kuva još oko 5 minuta pre nego što dodate testeninu. Skuvajte testeninu al dente. Dodajte testeninu karamelizovanom luku i pustite da se testenina i umak kuvaju još par minuta da se dobro sjedine.

Na kraju sklonite sa vatre testeninu, dodajte svež peršun, poslužite i uživajte. Po želji po vrhu možete dodati i malo rendanog parmezana.

Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar