Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Milice Milutinović predstavila recept za šnicle sa šampinjonima i suvim vratom.

Sastojci:

800 g svinjskih šnicli

500 g svežih šampinjona

250 ml tomato sosa

2 dl vode

300 g suvog vrata

150 g brašna

Začini (origano, so, suvi začin, biber, mediteranski začin)

krompir

komadić putera

baby spanać

Pročitajte još:

Priprema:

Dobro izlupane šnicle usoliti i dodati sve začine. Zatim šnicle uvaljati u brašno i ređati u vatrostalnu činiju sledećim redosledom – šnicle, suvi vrat i pečurke sečene na listiće.

Kada se potroši sav materijal, izmešati tomato sos, vodu i origano i preliti do vrha.

Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.

Za prilog skuvati krompir na krupne kocke. Dok je krompir još vruć, dodati komadić maslaca, so i spanać i sve lepo izmešati i poslužite uz pečene šnicle.

Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar