Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Milice Milutinović predstavila recept za šnicle sa šampinjonima i suvim vratom.
800 g svinjskih šnicli
500 g svežih šampinjona
250 ml tomato sosa
2 dl vode
300 g suvog vrata
150 g brašna
Začini (origano, so, suvi začin, biber, mediteranski začin)
krompir
komadić putera
baby spanać
Dobro izlupane šnicle usoliti i dodati sve začine. Zatim šnicle uvaljati u brašno i ređati u vatrostalnu činiju sledećim redosledom – šnicle, suvi vrat i pečurke sečene na listiće.
Kada se potroši sav materijal, izmešati tomato sos, vodu i origano i preliti do vrha.
Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.
Za prilog skuvati krompir na krupne kocke. Dok je krompir još vruć, dodati komadić maslaca, so i spanać i sve lepo izmešati i poslužite uz pečene šnicle.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.