U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataša Pavlović je predstavila recept za malinastu fantaziju - savršeno ukusnu tortu.

Sastojci:

kore x 4

-4 belanceta

-prstohvat soli

-5 kašika šećera

-6 kašika mlevenih oraha

-1 kašika oštrog brašna

fil 1

-16 žumanaca + 1 jaje

-12 kašika šećera

-350 g putera

-200 ml slatke pavlake

-200-300 g mlevenog keksa

-500-600 g malina

fil 2

-400 ml slatke pavlake

-400 g milerama

-50-100 g prah šećera

-sok 1/2 limuna

Pročitajte još:

Priprema:

Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, a zatim postepeno dodajte šećer dok sneg ne postane potpuno čvrst, pa lagano špatulom umešajte brašno i mlevene orahe. Koru pecite 13-15 minuta na 180 stepeni u kalupu prečnika 26-28 cm. Ispecite četiri ovakve kore.

Za žuti fil najpre umutite žumanca, jaje i šećer, a zatim ih skuvajte na pari. Kuvana žumanca prekrijte prozirnom folijom i ohladite do sobne temperature. Umutite penasto puter sobne temperature, a zatim postepeno dodajte kašiku po kašiku skuvanih žumanaca i sve lepo sjedinite. Umutite slatku pavlaku u šlag i špatulom umešajte u fil od žumanaca. Na kraju dodajte i keks.

Za beli fil umutite najpre slatku pavlaku u šlag, a zatim dodajte mileram, prah šećer i sok limuna.

Filovanje: kora-žuti fil-maline-beli fil-kora-žuti fil-maline-beli fil- kora-žuti fil-maline-beli fil-kora.

Ohladite tortu preko noći, a zatim je ukrasite po želji (šlag, ganaš fil, puter krem ili fondan).

Ceo postupak pravljenja ove torte pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar