U emisiji "Praktična žena" voditeljka Nataša Pavlović je predstavila recept za malinastu fantaziju - savršeno ukusnu tortu.
kore x 4
-4 belanceta
-prstohvat soli
-5 kašika šećera
-6 kašika mlevenih oraha
-1 kašika oštrog brašna
fil 1
-16 žumanaca + 1 jaje
-12 kašika šećera
-350 g putera
-200 ml slatke pavlake
-200-300 g mlevenog keksa
-500-600 g malina
fil 2
-400 ml slatke pavlake
-400 g milerama
-50-100 g prah šećera
-sok 1/2 limuna
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, a zatim postepeno dodajte šećer dok sneg ne postane potpuno čvrst, pa lagano špatulom umešajte brašno i mlevene orahe. Koru pecite 13-15 minuta na 180 stepeni u kalupu prečnika 26-28 cm. Ispecite četiri ovakve kore.
Za žuti fil najpre umutite žumanca, jaje i šećer, a zatim ih skuvajte na pari. Kuvana žumanca prekrijte prozirnom folijom i ohladite do sobne temperature. Umutite penasto puter sobne temperature, a zatim postepeno dodajte kašiku po kašiku skuvanih žumanaca i sve lepo sjedinite. Umutite slatku pavlaku u šlag i špatulom umešajte u fil od žumanaca. Na kraju dodajte i keks.
Za beli fil umutite najpre slatku pavlaku u šlag, a zatim dodajte mileram, prah šećer i sok limuna.
Filovanje: kora-žuti fil-maline-beli fil-kora-žuti fil-maline-beli fil- kora-žuti fil-maline-beli fil-kora.
Ohladite tortu preko noći, a zatim je ukrasite po želji (šlag, ganaš fil, puter krem ili fondan).
Ceo postupak pravljenja ove torte pogledajte u videu na početku teksta.