Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Ljiljane Lazarević predstavila recept za đanduja tortu.
Sastojci:
6 jaja
250 g lešnika
200 g putera
200 g čokolade
200 g šećera
3 kašike likera
150 g malina (zamrznutih)
100 g svežih malina za dekoraciju
Ganaš krem
200 g mlečne čokolade
75 ml slatke pavlake za kuvanje
Priprema:
Izblendirati lešnik sa 50 g otopljenog putera. Lešnik pomešati sa čokoladom otopljenom u mikrotalasnoj. Dodati ostatak otopljenog putera i na kraju dodati žumanca. Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Dodavati po malo smese od čokolade i lešnika.. Lagano mešati. Sipati pola mase u kalup , zatim poređati zamrznute maline, pa preliti drugu polivinu smese. Peći 40 -45 minuta na 180 stepeni. Prohladiti. Preliti mlečnim genažom koji se pravi tako što se ugreje pavlaka do tačke ključanja ( ne da ključa) i doda se čokolada.
Preliti ganašom preko torte i odložiti na par sati u frižider dok se on ne stegne.
Sastojci:
250 g lešnika
150 g čokolade
Priprema:
Čokoadu otopiti i malo prohladiti, a zatim u blenderu staviti lešnike i čokoladu i miksajte dok ne dobijete fin krem. Po želji možete krem dodatno zasladiti urmama ili prah šećerom.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.