Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Ljiljane Lazarević predstavila recept za đanduja tortu.

Đanduja torta

Sastojci:

6 jaja

250 g lešnika

200 g putera

200 g čokolade

200 g šećera

3 kašike likera

150 g malina (zamrznutih)

100 g svežih malina za dekoraciju

Ganaš krem

200 g mlečne čokolade

75 ml slatke pavlake za kuvanje

Priprema:

Izblendirati lešnik sa 50 g otopljenog putera. Lešnik pomešati sa čokoladom otopljenom u mikrotalasnoj. Dodati ostatak otopljenog putera i na kraju dodati žumanca. Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Dodavati po malo smese od čokolade i lešnika.. Lagano mešati. Sipati pola mase u kalup , zatim poređati zamrznute maline, pa preliti drugu polivinu smese. Peći 40 -45 minuta na 180 stepeni. Prohladiti. Preliti mlečnim genažom koji se pravi tako što se ugreje pavlaka do tačke ključanja ( ne da ključa) i doda se čokolada.

Preliti ganašom preko torte i odložiti na par sati u frižider dok se on ne stegne.

Pročitajte još:

Đanduja namaz

Sastojci:

250 g lešnika

150 g čokolade

Priprema:

Čokoadu otopiti i malo prohladiti, a zatim u blenderu staviti lešnike i čokoladu i miksajte dok ne dobijete fin krem. Po želji možete krem dodatno zasladiti urmama ili prah šećerom.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar