U novoj epizodi emisije "Praktična žena" smo saznali recept za kuglof sa spanaćem i salatu sa jabukama i narom.
400 g spanaća
300 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
100 ml ulja
250 ml mleka ili jogurta
2 jaja
4 obarena jajeta
100 g svežeg sira
Još
parmezan
Spanać iseckati što sitnije, a možete ga prethodno i malo obariti pa naseckati. U vanglici izmešati brašno, so, prašak za pecivo, ulje, mleko i sveža jaja, pa dodati spanać i sir.
Kalup za kuglof premazati margarinom i posuti brašnom.
U njega sipati pola pripremljene smese. Jaja poprečno preseći na pola i poređati ih preko smese. Zatim preko jaja sipati drugi deo smese i malo protresite kalup kako bi se sve lepo rasporedilo.
Peći oko 40 minuta na 200 stepeni. Ohlađen kuglof posuti parmezanom.
2 šolje narendane šargarepe
1 veća jabuka sečena na kockice
1 kašika limunovog soka
2 kašike meda
2 kašike majoneza
1/4 šolje suvog grožđa
1/2 šolje semenki nara
Sve sastojke izmešati i salatu odložite u frižide da se malo prohladi pre konzumiranja.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.