Pogledajte recept za kolač sa šumskim voćem iz emisije Praktična žena.
kora:
220 g putera
300 g mlevenog keksa
ceđeni sok od 1 pomorandže
džem:
1 supena kašika želatina
300 g šumskog voća
5 supenih kašika šećera
1 štap vanile/ vanil šećer
šlag:
200 g krem sira
250 g slatke pavlake
100 g mlevenog keksa
Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji.
Šumsko voće, šećer i vanilu stavite u manju šerpu i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne dobijete smesu nalik na džem.
Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i preručite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.
Mleveni keks i ohlađen puter sjedinite u multipraktiku tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte sok od narandže pa umesite testo i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24 cm.
Ravnomerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 minuta kako bi se kora stegla.
Na ohlađenu koru sipajte džem pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne.
Za to vreme mikserom umutite krem sir uz postepeno dodavanje slatke pavlake kako biste dobili čvrst šlag. Na kraju dodajte mleveni keks, dobro izmešajte i sipajte u špric za ukrašavanje.
Izvadite kalup iz frižidera i ravnomerno istisnite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svežim malinama i pospite keksom.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.