Pogledajte recept za kolač sa šumskim voćem iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

kora:

220 g putera

300 g mlevenog keksa

ceđeni sok od 1 pomorandže

džem:

1 supena kašika želatina

300 g šumskog voća

5 supenih kašika šećera

1 štap vanile/ vanil šećer

šlag:

200 g krem sira

250 g slatke pavlake

100 g mlevenog keksa

Pročitajte još:

Priprema:

Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji.

Šumsko voće, šećer i vanilu stavite u manju šerpu i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne dobijete smesu nalik na džem.
Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i preručite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.

Mleveni keks i ohlađen puter sjedinite u multipraktiku tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte sok od narandže pa umesite testo i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24 cm.

Ravnomerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 minuta kako bi se kora stegla.

Na ohlađenu koru sipajte džem pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne.

Za to vreme mikserom umutite krem sir uz postepeno dodavanje slatke pavlake kako biste dobili čvrst šlag. Na kraju dodajte mleveni keks, dobro izmešajte i sipajte u špric za ukrašavanje.

Izvadite kalup iz frižidera i ravnomerno istisnite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svežim malinama i pospite keksom.

Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar