U novoj epizodi "Praktične žene" Zoran Pajić je pokazao tri zanimljiva recepta, među kojuma su – jestivi ukrasi od čokolade, slane korpice i loptice sa kozijim sirom.
2 kašike putera
400 g kondenzovanog mleka
1/4 šolje kakaoa
šarene bonbonice
jestive šljokice
zelena tanka žica
Najpre otopiti puter, a zatim dodati kondenzovano mleko i kakao i sve sjediniti, Na vatri neprestano mešati ovu smesu nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Kada se smesa zgusnula preručiti je u neku činiju i odložiti u frižider na 1 h. Nakon tog vremena pravite kuglice koje umačete u šarene bonbonice kako bi se šarene bonbonice zalepile sa svih strana.
Zatim napravite malu kuglicu koju uvaljate u zlatni prah i stavite je na vrh velike kugle sa šarenim bonbonicama. I na kraju tankom žicom napravite formu zakačaljke i ubodete u zlatnu kuglicu i na taj način ste dobili formu pravog NG ornamenta.
200 g kozijeg sira
1/3 šolje brusnica ( sitno isečenih)
1/3 šolje pekan oraha( sitno isečenih)
so, biber po ukusu
kružni krekeri
svež ruzmarin/ bosiljak
Najpre uzmešati orahe,brusnice, so i biber u jednoj činiji. Od sira napravite kuglice koje uvaljate u mešavinu pekan oraha i brusnica. Dobijene kuglice stavite na kružni kreker i gore ubodite malu grančicu ruzmarina ili bosiljka
kore za pitu
malo putera
200 g rikota sira
2 kašike gvakamola sosa
ribizle
kačkavalj
Napraviti krpice od kora tako što ćete svaku koru iseći na 6 kvadrata i otopljenim puterom premazati jedan kvadrat i preko staviti drugi. U pleh za mafine stavljajte pripremljene kvadrate od kora i pecite nekih 10 minuta.
Za fil izmešati sir i gvakamole sos. Uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka napunite korpice koje zatim ukrasite ribizlama i kao završnicu na vrh ubodite zvezdu od kačkavalja.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta,
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar