U novoj epizodi "Praktične žene" Zoran Pajić je pokazao tri zanimljiva recepta, među kojuma su – jestivi ukrasi od čokolade, slane korpice i loptice sa kozijim sirom.

Ornamenti

Sastojci:

2 kašike putera

400 g kondenzovanog mleka

1/4 šolje kakaoa

šarene bonbonice

jestive šljokice

zelena tanka žica

prakticna zena

Priprema:

Najpre otopiti puter, a zatim dodati kondenzovano mleko i kakao i sve sjediniti, Na vatri neprestano mešati ovu smesu nekih 10 minuta dok se malo ne zgusne. Kada se smesa zgusnula preručiti je u neku činiju i odložiti u frižider na 1 h. Nakon tog vremena pravite kuglice koje umačete u šarene bonbonice kako bi se šarene bonbonice zalepile sa svih strana.

Zatim napravite malu kuglicu koju uvaljate u zlatni prah i stavite je na vrh velike kugle sa šarenim bonbonicama. I na kraju tankom žicom napravite formu zakačaljke i ubodete u zlatnu kuglicu i na taj način ste dobili formu pravog NG ornamenta.

Kuglice sa kozijim sirom

Sastojci:

200 g kozijeg sira

1/3 šolje brusnica ( sitno isečenih)

1/3 šolje pekan oraha( sitno isečenih)

so, biber po ukusu

kružni krekeri

svež ruzmarin/ bosiljak

prakticna zena

Priprema:

Najpre uzmešati orahe,brusnice, so i biber u jednoj činiji. Od sira napravite kuglice koje uvaljate u mešavinu pekan oraha i brusnica. Dobijene kuglice stavite na kružni kreker i gore ubodite malu grančicu ruzmarina ili bosiljka

NG slane korpice

Sastojci:

kore za pitu

malo putera

200 g rikota sira

2 kašike gvakamola sosa

ribizle

kačkavalj

prakticna zena

Priprema:

Napraviti krpice od kora tako što ćete svaku koru iseći na 6 kvadrata i otopljenim puterom premazati jedan kvadrat i preko staviti drugi. U pleh za mafine stavljajte pripremljene kvadrate od kora i pecite nekih 10 minuta.

Za fil izmešati sir i gvakamole sos. Uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka napunite korpice koje zatim ukrasite ribizlama i kao završnicu na vrh ubodite zvezdu od kačkavalja.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta,

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar