Pogledajte vrlo zanimljivo praznično dekorisana jela iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
topljeni sir
perece
bele i crvene bombonice
crni susam
Priprema:
Na topljenom siru u širem delu trougla staviti perece kao rogove, ispod rogova staviti bele bombonice na kojima smo stavili crni susam da izgledaju kao oči i na samom dnu trougla staviti crvenu bombonicu kao nos.
Sastojci:
200 g krem sira sa začinskim biljem
100 g mrvljenih pereca
100 g rendanog sira (kačkavalj, parmezan…)
peršun
nar
blanširani badem
Priprema:
Izmešati krem sir, perece i rendani sir i napravite oblik jelkice uz pomoć providne folije. Napravljenu jelkicu uvaljati u seckan peršun, a zatim je ukrasite narom i bademom. Poslužite uz krekere.
Sastojci:
baget hleb
maslinovo ulje
beli luk u prahu
krem sir
kisela pavlaka
peršun
pršut
kuvano jaje
čeri paradajz
majonez
crni susam
Priprema;
Nasecite baget na parčiće, a zatim ga preliti maslinovim uljem i pospite belim lukom i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Krem sir izmešati sa pavlakom. Čer paradajz isecite na polovine, pa te polovine presecite po dužini i izdubite ih kako biste dobili kapice za deda mraza. Ispečene bruskete namazati mešavinom pavlake i sira, a zatim staviti peršun, pa pršut, kuvano jaje i na kraju čeri paradajz kao kapicu, crni susam za oči i majonez za bradu.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.