Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Danke Ninkov predstavila recept za "Danijelin kolač".
200 g šećera
200 ml vode
125 g putera/margarina
200 g čokolada
200g ml. oraha
9 belanaca
9 žumanaca
200 g šlaga + voda za mućenje / 350 ml slatke pavlake
180 g kisele pavlake
150 ml neutralne pavlake
100 g ćokolade
Ušpinovati šećer i vodu oko 2 minuta. Zatim dodati pola putera i čokoladu, pa kuvati još neki minut dok se sve ne sjedini. Prohladiti i u to dodati mlevene orahe.
Belanca umutiti u čvrst sneg , pa dodati jedno po jedno žumance,a zatim polako dodati u smesu sa orasima. Preručiti sve u podmazan pleh i pecite prvih 5 minuta na 200 stepeni, a zatim smanjite temperature na 150 stepeni i pecite jos 1,5h bez otvaranja rerne.
Umutite ili slatku pavlaku u šlag ili šlag umutiti sa vodom, a zatim dodati i kiselu pavlaku. Po želji ukoliko volite slađe u fil možete dodati i malo prah šećera. Ovaj fil premažite preko kore.
Pavlaku zagrejte do ključanja, a zatim sklonite sa vatre i dodati čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini. Ovaj fil stavite preko belog fila i odložite kolač u frižideru na par sati dok se sve lepo ne stegne. Zatim secite na kocke i uživajte.
Za detaljan postupak pogledajte video sa početka teksta.