U emisiji "Praktična žena" voditeljke Nataša Pavlović ugostila je Dejana Stankovića, autora Instagram profila licni_harlekin koji je pripremio baklavu po specijalnom receptu iz Turske.
Za baklavu od pistaća u mleku biće vam potrebno:
1 pakovanje kore za baklavu
300 grama mlevenih pistaća
5 kašika šećera
5 kašika griza
oko 200 ml ulja
700 ml mleka
1/2kg šećera
Priprema:
U nauljen plitki pleh, najveći koji može da stane u rernu vašeg šporeta poređajte kore za pitu. Svaku premažite uljem i kad potrošite trećinu tih kora obilato pospite mešavinu mlevenih pistaća, šećera i griza i nastavite da ređate nauljane kore, na dve trećine potrošenih kora opet obilato pospemo pistaće i tako do kraja. Isecite baklavu na željene oblike.
Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte mleko i šećer i prelijte preko vrele baklave. Ostavite preko noći da odstoji.