U emisiji "Praktična žena" voditeljke Nataša Pavlović ugostila je Dejana Stankovića, autora Instagram profila licni_harlekin koji je pripremio baklavu po specijalnom receptu iz Turske.

Za baklavu od pistaća u mleku biće vam potrebno:

1 pakovanje kore za baklavu

300 grama mlevenih pistaća

5 kašika šećera

5 kašika griza

oko 200 ml ulja

700 ml mleka

1/2kg šećera

Foto: Printscreen praktična žena /Video

Priprema:

U nauljen plitki pleh, najveći koji može da stane u rernu vašeg šporeta poređajte kore za pitu. Svaku premažite uljem i kad potrošite trećinu tih kora obilato pospite mešavinu mlevenih pistaća, šećera i griza i nastavite da ređate nauljane kore, na dve trećine potrošenih kora opet obilato pospemo pistaće i tako do kraja. Isecite baklavu na željene oblike.

Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte mleko i šećer i prelijte preko vrele baklave. Ostavite preko noći da odstoji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar