Đorđe Đoković
Đorđe Đoković Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

KK Dubai igraće u ABA ligi sledeće sezone, a ponudu ispred kluba potpisali su Đorđe Đoković kao potpredsednik i direktor, i Dejan Kamenjašević kao generalni direktor, ekskluzivno otkriva Nova.rs.

Autori: Žikica Babović i Nebojša Todorović

Nova.rs imala je uvid u dopis koji je Dubai poslao članovima i klubovima deoničarima ABA ligi, a koji su potpisali Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta, i pomenuti Dejan Kamenjašević.

Naš portal otkriva i kako izgleda poslednja, konačna ponuda kluba Dubaija za igranje u regionalnoj ligi u trajanju od tri sezone, počevši od sezone 2024/2025.

Novčana ponuda kluba iz UAE iznosi 1.700.000 evra po sezoni, što znači da je uvećana za 200.000 evra u odnosu na prethodnu ponudu.

PROČITAJTE JOŠ

Navodi se i kako će biti pokriveni svi troškovi smeštaja i puta gostujućih ekipa, koji će iznositi ukupno oko 800.000 evra po sezoni – 200.000 za smeštaj za ekipe, službena lica i sudije, i 600.000 za avionske troškove.

Kada se sve sabere, ukupna cifra koju Dubai onda nudi za igranje u ABA ligi je 2,5 miliona evra po sezoni, odnosno 7.500.000 za sve tri godine na koliko će saradnja biti potpisana.

Iz kluba su takođe naveli kako vode intenzivne pregovore oko dobijanja najbolje moguće ponude i ugovora za TV prava, takođe od sezone 2024/25, kao i da će njihov ulazak u regionalnu košarku privući nove sponzore i parternstva.

Posebno je naglašeno kako je učešće i igranje Dubaija u Evrokupu i Evroligi ne utiče na timove ABA lige, odnosno da se za igranje u elitnim evropskim takmičenjima neće boriti na osnovu plasmana na Jadranu.

IZDVAJAMO ZA VAS

Izglasano da Dubai uđe u ABA ligu, Partizan bio protiv

Devet od 11 klubova ABA lige koji imaju prava glasa doneli su na sednici Skupštine odluku da će Dubai igrati u ABA ligi.

Partizan je bio protiv te ideje, dok se predstavnici Budućnosti nisu pojavili na sastanku. Neophodno je bilo da šest od 11 klubova glasa pozitivno za novog člana lige, a to se desilo sa devet glasova „za“.

Za taj predlog su glasali: Crvena zvezda, FMP, Krka, Zadar, Cedevita, Mega, Igokea, Cibona, Mornar.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ sa Mićom Berićem: Trenutak istine za Partizan, neverovatna Zvezda i srpsko čudo VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare