Zoran Radovanović / Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da se i državni vrh izgleda opustio i pomislio da ako se u zvaničnim medijima ne pominje realna opasnost od zaraze, to valjda i ne postoji .

„I oni su poverovali u propagandu i u to da bolesti skoro da nema. I oni su slušali državne medije i tu su se prevarili. Niko im nije rekao kolika je realna opasnost, a bila je mnogo veća nego što su mislili i nego što je objavljivano“, rekao je Radovanović za Nova.rs.

Ocenjuje da se prerano popustilo sa merama zbog održavanja izbora.

„Čekali smo, sada je puno zaraženih i suzbijanje će biti skuplje i napornije nego da smo reagovali na vreme. To je značilo da treba odložiti izbore i da predizborne aktivnosti protiču bez okupljanja. Mi smo zbog izbora odjednom ukinuli sve zabrane i normalno je ovo što se desilo“, ocenjuje Radovanović nagli porast zaraženih.

Danas je potvrđeno da su koronom zaraženi ministar Aleksandar Vulin kao i direktor Koancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Pozitivna koronu je i predsednica Skupštine Maja Gojković. Ranije je potvrđeno da koronu ima i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare