Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je danas da "štrajk glađu lidera Dveri Boška Obradovića i obraćanje Evropskom parlamentu" ne može Obradovića da "amnestira od nedavnog nasilništva ispred Narodne skupštine" i sugerisala lideru Dveri da prekine štrajk.

„Obradović je pogrešio ako misli da je Evropski parlament sigurna kuća za nasilnike koji napadaju druge narodne poslanike i ministre sa kojima se politički ne slažu, kao što ga ni štrajk glađu, koji je sam nazvao strogim postom, neće preko noći od nasilnika pretvorili u žrtvu“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da „i u zemljama Evropske unije, kao i u Srbiji, demokratija podrazumeva poštovanje volje građana, poštovanje drugačijeg mišljenja i odsustvo bilo kakvog nasilja“.

„A to je sve suprotno onome što Obradović pokazuje u svom političkom delovanju. I zato bi bilo bolje da lider Dveri što pre prekine štrajk glađu, jer time neće prevariti ni evropske parlamentarce, a još manje građane Srbije koji vide da sve što Obradović radi, radi iz ličnog interesa“, navela je Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare