Foto: facebook SNS Beograd

Iako su sa najvišeg državnog vrha stigli apeli da se prekinu sve predizborne aktivnosti i da se svi usmere na borbu protiv epidemije koronavirusa, vladajuća partija prva nije poslušala savete svoga lidera Aleksandra Vučića, već je organizovano u stranačkoj uniformi otpočela kampanju pomoći najstarijim građanima.

„Funkcioneri i aktivisti naših opštinskih odbora i danas su pomagali starijim sugrađanima i onima kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica i lekova“, navodi se na zvaničnom sajtu Srpske napredne stranke Beograd.

Foto: facebook SNS Beograd

Ovakav postupak dolazi nakon molbe predsednika države Aleksandra Vučića i brojnih drugih zvaničnika da se u vreme epidemije zanemare stranački interesi i da se svi zajednički posvete borbi protiv koronavirusa.

Foto: facebook SNS Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se u narednom periodu neće baviti politikom. Takođe, izneo je stav da niko ne sme da zloupotrebljava epidemiju u političke, a naročito ne u partijske svrhe. Upravo je to danas učinila njegova, Srpska napredna stranka.

„Pustite politiku, neka se oni bave sami sa sobom, neka govore šta hoće. Samo nemoj da se mešaju u koronavirus i pitanje opstanka države i nacije“, odgovorio je prvi čovek države upitan da prokomentariše izjave pojedinaca iz opozicije  o širenju zaraze u Srbiji.

Na društvenim mrežama pojavio se i video snimak na kojem se vide aktivisti SNS kako dolaze na vrata građana i donose im namirnice.

Podsetimo, u Srbiji je registrovano ukupno 57 slučajeva zaraženih koronavirusom, pošto je Ministarstvo zdravlja večeras u 18 časova potvrdilo još dva nova slučaja zaraze.

Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 316 osoba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram