Foto: N1, NOVA S

Profesor Čedomir Čupić kaže da mu se nakon izjave u kojoj je ocenio da je bivši ministar finansija Božidar Đelić "bio običan miš" iz Francuske javio i pozvao ga Đelić lično, kako bi od njega zatražio objašnjenje te ocene.

Čupić je podsetio da je Đelić bio koordinator između Vlade i Saveta za borbu protiv korupcije, čiji je bio član. Tada su, kaže Čupić, bili obećani antikorupcijski zakoni povodom kojih je odlazio mesta širom Srbije i objašnjavao šta novi zakoni treba da donesu, a da na kraju od toga nije bilo ništa.

„Njegova obećanja su dovela mene do toga da podnesem ostavku“, kaže Čupić.

Objašnjava i kako je izgledao razgovor njega i Đelića, odmah nakon sinoćnje tribine „Novog optimizma“ u Valjevu.

„Njemu nije bilo prijatno, on je tražio od mene obrazloženje. Dogovorili smo se da se vidimo i da će mi on čak i neke materijale poslati. Ja treba posle 18 godina da dobijam neke materijale u koje nisam do tada imao uvida, njega je verovatno pogodio taj moj istup, kao što je mene pogodilo to da se u trenutku kada treba da budu izbori i dešava se jedna dramatika u DS-U, on odjedanom javlja iz Pariza. Čovek nije tu i ne znam koliko prati situaciju, a iznosi kvalifikacije koje su veoma problematične“, kaže Čupić.

Čupić podseća da Đelića godinama nema u Srbiji, a u našoj zemlji je bio kada je Makron dolazio i to u društvu Vučića.

Profesor Čupić ocenjuje da je Đelićem manipulisao neko iz svojih koristi.

„On koji živi u Francuskoj i ne učestvuje u aktivnom političkom životu Srbije, ne sme to sebi da dozvoli“.

Profesor Čupić je na sinoćnoj tribini u Valjevu rekao da ga je posebno začudilo naprasno interesovanja bivšeg ministra i vicepremijera Božidara Đelića za situaciju u Demokratskoj stranci i politički život u našoj zemlji.

Podsetio je na to da je upravo Đelić bio deo establišmenta zbog koga je svojevremeno i otišao iz Saveta za borbu protiv korupcije.

„Taj Đelić je bio običan miš. Kada sam predložio usvajanje Zakona o poreklu imovine, on je bio izbezumljen. Sada se taj miš, koji ništa nije uradio, javlja iz neke rupe u Francuskoj, kao zabrinut za Demokratsku stranku i politički život u Srbiji. Pa to je podvala. To ne smemo dozvoliti, moramo imati svest o tome“, apelovao je profesor Čedomir Čupić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare