Velika životna ispovest Dače Ikodinovića

Podcast 24. maj. 202116:02 > 16:13
Podeli:

Nova epizoda podcasta Snaga uma sa Dačom Ikodinovićem je pred vama! U velikoj ispovesti, Danilo Ikodinović je otkrio kako je rešio da se politički aktivira kao predsednik odbora za sport Narodne stranke, šta želi da postigne, i od čega mu je u politici najviše "frka".

„Jako je važno da se vrati fizičko vaspitanje. Danas preveliki procenat dece ima problem sa gojaznošću, ili imaju krive kičme, ravne tabane… Sve su to problemi izazvani fizičkom neaktivnošću. Ako ne budu vežbali, kad dođu u moje godine ne da neće moći da sede, nego neće moći ni da leže od bolova. Da ne govorimo o tome koliko je sport važan za psihu i koliko je to vaspitanje koje ide uz sport važno. (…) Ja kad sam kao klinac odlazio na treninge, nije bilo opcije da ne pristojno ne javim svima kada dođem, od trenera do spremačice koja je čistila prostor oko bazena. Sport te uči da brineš o zdravlju, ali i vaspitanju i pravi od tebe čoveka, mnogo bolje nego vojska“, istakao je Dača Ikodinović u podcastu Snaga uma i podsetio se da je u Srbiji pokrenuta priča o obaveznom služenju vojnog roka u vreme kad je Vulin bio ministar odbrane.

„Vulin će da nam priča o vojsci, čovek koji nije prošao pored kasarne, a ne bio u vojsci. Ne znam kako ga nije bilo sramota. Profesionalna vojska je super za one koji hoće da budu profesionalni vojnici, ali za sve ostale je redovno rekreativno bavljenje sportom sigurno daleko korisnije“, rekao je Danilo Ikodinović.

Legendarni vaterpolista, a odskora i političar, otvoreno je razgovarao sa Miljanom Nešković o načinima na koje su mu politika i mediji oblikovali život, od „Slobinog vremena“ u kom se formirao kao sportista, preko perioda obeleženog medaljama i sportskim uspesima, ali i kako je to sve izgledalo u teškoj fazi njegovog života nakon saobraćajne nesreće i kasnije razvoda.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar