Svi znamo šta je život u laži, a šta danas znači "živeti u istini"? Koliko je odnos prema istini nešto što može da se formira i kroz obrazovni sistem? Kako se formira kritičko razmišljanje kod mladih ljudi i koliko je ono važno za sve u životu? Da li polako zaboravljamo da je laž ujedno i uvreda, čak i kad dolazi od političara, medijskih kuća ili brendova kroz reklame?

Prof dr Srbijanka Turajlić je sa Miljanom Nešković razgovarala o dilemama u vezi sa našim odnosom prema istini, iskrenosti, osećaju sramote i kritičkom razmišljanju, kao kategorijama koje prožimaju naše živote na svim poljima.

O podcastu Snaga uma:

„Snaga uma“ Miljane Nešković je prostor za sadržajne razgovore na teme koje nemaju rok trajanja. U stresnim vremenima mentalna snaga je važan oslonac svakog od nas, zato ponedeljkom odvojite vreme za sebe i poslušajte „Snagu uma“, podcast osmišljen da zajedno učimo, širimo vidike, promišljamo i razgovaramo u stvarima koje su nam suštinski važne.
Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)