Slavimir Futro: Radi, trudi se, ne seri

Podeli:

Vizuelni umetnik, pisac i između ostalog tvorac legendarnih "RADI TRUDI SE NE SERI" Futro postera, Slavimir Stojanović Futro je u novoj epizodi podcasta Snaga uma  razgovarao s Miljanom Nešković o tome šta reklamne i druge poruke iz medija na koje reagujemo govore o nama i kako utiču na nas. 

„Svi tragaju za trunkom istine koju mogu onda da pretvore u hiperbole i da od njih prave kule i gradove. To je suština jer ima jako malo suštinske i dubinske istine. Živimo u svetu koji je sazdan na poluistinama. Tu ne mislim na Srbiju, nego uopšte na planetu. Svet je kombinacija naših predstava i fantazija o tome šta je oko nas i onoga što nam neko drugi plasira“, istakao je Futro.
„Strašno je velika veština da u ovim okolnostima, sa ovoliko informacija koje dobijamo kroz društvene medije i sve druge medije, i gde su svi uključeni kao u Matriks, ozbiljan je izazov da se pročeprka i vidi šta ti je uopšte potrebno u životu, da li odatle nalaziš nadahnuće i inspiraciju za život ili neku buku koja te drži u kolopletu stalne tenzije iz koje ne možeš da se iskobeljaš. Onda dođeš do toga da počneš konstantno da živiš u negativnom kontekstu, baveći se time ko laže, na primer“.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox, deezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar