Nova epizoda podkasta ŠBB KBB - "Šta bi bilo kad bi bilo" je masterklas iz maštanja Damira Sertića, planetarno priznatog masteršefa i jednog od najboljih svetskih kuvara. Radni naslov epizode je "Lajanje na Mišelinove zvezdice" s obzirom da nam Damir iz prve ruke otkriva šta treba da znamo o sjaju i prokletstvu Mišelinovih zvezdica.

Svoje kulinarsko putovanje Damir je započeo tragajući za savršenim receptom za picu.
Tako je poečelo, a danas je član udruženja ‘World Master Chef Society‘.
Veliki je poznavalac grafičkog dizajna što mu pomaže pri kreiranju velemajstorija na tanjiru.

Pričamo o njegovom razvojnom putu, ali i o tome koliko je taj posao stresan i opasan.
Saznaćemo i šta je osnova molekularne gastronomije, kao i da li je smisleno da postoje veganski ćevapčići i šta mu je zajedničko sa Lejdi Gagom i Severinom.
Damir kreira vrhunske specijalitete i kombinuje na prvi pogled nemoguće. Piše jelovnike poput najuzbudljivijih trilera. Edukuje mlade ljude i talente i vazda je u potrazi za astronautima u kuhinji.
U novoj epizodi „Šta bi bilo kad bi bilo“ otkriva nam kako kesten može da se kombinuje sa jastogom, šta mu je izazov od rečnih nemani za spremiti, kojim danima se u Beogradu jede suši, ali i koje reči iz beogradskog slenga rado koristi, a koje prepoznaje da su stigli iz zagrebačkog i odomaćili se kod nas.
Damir je često na putovanjima, u pokretu, vodi nekoliko hotelskih kuhinja, majstor je i ‘fine dining‘-a u privatnim avionima.
Na pitanje kada ima slobodni dan – uzvraća pitanjem – „Šta je slobodan dan?“.

Dobrodošli na njegov ŠBB KBB masterklas u nedelju u 18h.

Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.
Dobra priča sledi.

BONUS VIDEO: ŠBB KBB – Ponekad i delfin ume da ugrize

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar