Rada Trajković je u podcastu Snaga uma govorila, između ostalog, i o ubistvu Olivera Ivanovića, dana koji nikad neće zaboraviti, kako je sama rekla.

„Kada je ubijen Oliver, kao danas se sećam, pozvali su me da budem gost na Happy televiziji. Tu je sedeo Šešelj, sedela je Slavića Đukić Dejanović, sedeli su i svi ovi ljudi koji se i sada pojavljuju… Drecun… Gledam sve te ljude i u jednom trenutku kažem da su Olivera Ivanovića ubili Srbi, kriminogena organizacija, Radoičići. Tajac. Skidam mikrofon sa sakoa, bacam je na sto i izlazim iz tog društva, tih udbaša koji prave atmosferu da su sada to uradili neki albanski ekstremisti. I onda počinje teror na mene“, rekla je Rada i istakla je da je njen sin odmah posle toga dobio otkaz i da više nije mogao da se zaposli, da je ljude lako korumpirati, ali i da nju ne mogu.

„Sve što mogu, neka mi urade, ja neću da se promenim“. Osvrnula se i na to kako misli da bi danas izgledala situacija na Kosovu, da Oliver Ivanović nije ubijen. „Ne bi bilo ovako kako je sada. Morao je da bude ubijen, da bi se desila ona integracija, koju je radio taj mafijaš Radoičić, kog predsednik Srbije naziva čovekom koji je od presudnog značaja za opstanak Srba na Kosovu. Da je Oliver živ ne bi on radio integraciju Srba, jer bi te procese vodio Oliver. Ovako, integraciju Srba je radila mafija do momenta u kom je mogla da izvlači profit od te integracije, da koristi instititucije za, kako kaže američka administracija, za transnacionalni kriminal. Droga, oružje… Onog trenutka kada je video da to možda ne može, on je izvukao sve Srbe iz institucija, oni su sad negde van. Zabio ih je negde u rovove na sever Kosova. Napravile su se barikade. Srbi, tako nespremni, nezaštićeni, na severu, čekaju rešenje statusa Kosova“, rekla je Rada Trajković u novoj epizodi podcasta Snaga uma koju vas pozivamo da pogledate u celosti.

BONUS VIDEO: Životna i politička priča Rade Trajković – Ne shvataju da sam nepobediva!