Nova epizoda podcasta Snaga uma donosi razgovor sa prof.dr Stankom Crnobrnjom, televizijskim i filmskim rediteljem, producentom, scenaristom i teoretičarom u oblasti masovnih komunikacija i teorije televizije.

Profesor Crnobrnja je govorio o kvalitetu zabavnih sadržaja koje svakodnevno konzumiramo, njihovom uticaju i korelaciji sa svim informacijama kojima smo bombardovani.

U vremenu u kom smo zagađeni informacijama koje su prečesto uznemirujuće, dominantni zabavni programi se ili bave političkom satirom, koja zabrinjava i kad je duhovita, ili su uvezani sa nasiljem.

Koliko je prostora za čist smeh? Koliko je sadržaja uz koje možemo da se slatko ismejemo do one tačke u kojoj ćemo se očistiti od svih ružnih vesti koje do nas dolaze više i brže nego ikad? Koliko to sve utiče na naše političko ponašanje, ali i na činjenicu da smo namršteniji nego ikad?

Ovo su samo neke od tema na koje je govorio profesor Crnobrnja, uz osvrt na medijsko ponašanje političara na vlasti, kao i medijsku cenzuru interneta koja se nazire širom sveta.

BONUS VIDEO: Anđela Jovanović: Znala sam da sam našla partnera sa kojim želim da provedem život

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar