Podeli
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Život na srpskom" je novi podcast portala Nova.rs, a u prvoj epizodi sumiramo utiske s letovanja u Albaniji, preporučujemo "kontroverzni" albanski sir i razotkrivamo misteriju bunkera rasutih po zemlji. Gledamo se danas, na portalu Nova.rs.

“Život na srpskom” je novi lifestyle podcast u kojem će novinarka Ana Kalaba razgovarati s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. To pretresanje aktuelne srpske stvarnosti, započinje na domaćem terenu i s temom koja je obeležila leto za nama – u ćaskanju sa koleginicom Draganom Pandurević Jovović, koja se upravo vratila s odmora na albanskom primorju.

Nakon što je podelila recept iz Albanije, Draganu su optužili da je “prodala nacionalno dostojanstvo za parče sira”, a za “Život na srpskom” priča s kakvim se sve strahovima i predrasudama borila u vezi s ovim putovanjem, kakav je doček doživela tamo, kao i koje su to lepote i misterije zbog kojih “mora da se vrati”.

“Ideja je da ‘Život na srpskom’ bude prostor gde ćemo razbijati predrasude i otvarati se za nove vidike. Zvaćemo neke hrabre, interesantne, pametne ljude. Pričaćemo o najobičnijim stvarima s kojima se svi svakodnevno susrećemo i o kojima se priča, ali iz malo drugačijeg ugla. Dobro, pričaćemo malo i o stvarima o kojima se na srpskom uglavnom šapuće, da ne kažem tvituje s lažnih profila. Nadam se da će biti zanimljivo”, kaže Ana Kalaba.

Prvu epizodu “Života na srpskom” možete pogledati u četvrtak u 16 sati na portalu Nova.rs, kao i na našem Jutjub kanalu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcast, podcast.rs soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar