Plan izgradnje Beograda budućnosti o kojem se ćuti

Podcast 15. jul. 202116:42
Podeli:

U podcastu "Život na srpskom" Ana Kalaba razgovara s Ivom Čukić iz Ministarstva prostora o Bloku 37, izgradnji na Kalemegdanu, ali i projektima za koje građani i ne znaju.

U Bloku 37 na Novom Beogradu ponovo su aktuelni protesti stanara zbog izgradnje poslovne zgrade. U podnožju Kalemegdana nikao je novi stambeni kompleks K-District, a gondola za Beogradsku tvrđavu je već kupljena. Nikad se bahatije nije gradilo i rušilo. Paralelno, u toku je izrada Generalnog urbanističkog plana Beograda koji bi trebalo da usmeri njegov razvoj do 2041. godine, a o kojem se ništa zapravo ne zna. O svemu tome bilo je reči u novom „Životu na srpskom“ – gošća je Iva Čukić, arhitektkinja i urbanistkinja, osnivačica kolektiva Ministarstvo prostora.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar