Prvi put u istoriji DLZ autorski tandem Marko Vidojković/Nenad Kulačin ugostili su jednog ministra i to Nenada Rašića, ministra zajednica i za povratak u kosovskoj Vladi. Od trenutka kada je postavljen na tu funkciju, Rašić je postao najveći problem Aleksandra Vučića i kao takav je zavredeo poziv za prvi srpski politički špageti istern.

Predsednik Srbije je rekao za njega da je „najgori ološ sa dna kace“.

– Jedan prijatelj mi je rekao da ne brinem mnogo, jer se na dnu kace obično nalazi najbolji sir. Šalu na stranu, sve te uvrede me jačaju u nastojanju da moram da radim više i da budem što bolji – kaže Rašić.

Prema njegovim rečima, trenutna kriza na Kosovu predstavlja pokušaj Beograda i Prištine da se pozicioniraju za završnicu pregovora.

– Odgovorno tvrdim da postoji rok za postizanje dogovora i to je proleće. Ovo što Vučić sada radi to se svodi na to da vodi bitke koje ne može da dobije.

Svoj boravak u Vladi Albina Kurtija pravda potrebom Srba, naročito onih južno od Ibra koji čine 65 odsto srpske populacije na Kosovu.

– Ti Srbi su odbačeni od jednih i neprihvaćeni od drugih. Ostavljeni su sami da se bore za sebe. Briselski sporazum nam je zapečatio sudbinu. Obećavam da ću vam dostaviti sve potpisane dokumente od 2013. godine do danas na osnovu kojih se jasno vidi  ko je i kako predavao nadležnosti Srbije Kosovu – dodao je Rašić.

O tome kakav je Kurti, da li je spreman za kompromis, koliko je kuća za povratnike izgrađeno tokom mandata njegovog prethodnika Gorana Rakića i zašto njegov izbor za ministra nije u sukobu sa Ustavom Kosova, pogledajte već od 20 sati na našem portalu i na YouTube.

BONUS VIDEO: DLZ i Igor Božić: Mentalni (ra)sklop Aleksandra Vulina

Komentari

Svi komentari (0)