Maja Nikolić o odlasku dece iz Srbije: Svesno radim ono što će mi pocepati srce

Podcast 27. dec. 202116:07 > 17:02
Podeli:

Nova epizoda podcasta Snaga uma je pred vama! Gošća Miljane Nešković je TV urednica i voditeljka Maja Nikolić, koja nas je sve podsetila kako se zaista voli svoj posao i kako se bori za "svoju stvar". Tema ove epizode je trajanje u karijeri, koje neminovno podrazumeva uvek nove izvore motivacije, radoznalosti, ali i ljubavi prema poslu. Maja je govorila o svojim počecima, nesigurnostima, strpljenju, prvim pobedama i važnim lekcijama koje su joj pomogle na putu od "večitog trinaestog praseta po redakcijama" do jednog od najomiljenijih TV lica Srbije. Takođe, Maja se osvrnula i na sve izazove preživljavanja po sopstvenim merilima vrednosti u vremenu veličanja neukusa.

GLEDAJTE JOŠ

„Televizija je nekada važila za mesto na kom se pojavljuju samo pametni ljudi. Ako je neko na televiziji, to je značilo da ta osoba ima šta da kaže. Danas je zaista sve mnogo drugačije i televizija je mnogo izgubila na autoritetu (…) Kako smo stigli ovako daleko? Samo sam u jednom trenutku shvatila da ne znam ko su ljudi po lajfstajl magazinima. Tada sam počela da primećujem da baš te osobe koje sam svesno izbacila iz vidokruga preuzimaju teren. Danas je taj teren zaista preuzet u ogromnoj meri. Ako ikad iko bude imao interesa da do rehabilitacije dođe, ta rehabilitacije će morati da traje bar jedno 20 godina, koliko traje ovo zatiranje pameti, mozga, karaktera, poštenja i onog osnovnog ljudskog dostojanstva“; istakla je Maja i dodala da veruje da ništa od ovoga što se nama dešava u vezi sa uništavanjem vrednosti nije slučajno.

„Mislim da je ovo kampanja koja se vodi da bi ovaj narod bio što više zadojen glupošću i primitivizmom. Cilj je da svima samo prolaze pred očima sve ove stvari koje treba da prođu, dok su oni zadojeni jeftinim strastima sa TV ekrana. Zaista mislim da govorimo o projektu za koji nisam sigurna da će biti prekinut. Nemoguće je da se slučajno toliko zatire obrazovanje, kultura i sve na čemu naša deca treba da stasaju kao pametni i učeni ljudi“, rekla je Maja.

Kako je istakla, sve ovo što se u našem društvu dešava nju pogađa na najdubljem mogućem emotivnom nivou.

"Moja misija danas u životu je da iškolujem decu tako da mogu da biraju. I nadam se da će ta misija biti uspešna. Radim na tome da ih iškolujem tako da završe škole koje će biti dovoljno dobre da oni sutra imaju izbor - da li će njihov izbor biti da ostanu ovde, ili da ipak odu u drugačiju kulturu i pronađu svoj mir i prostor zdrave svesti i sredine na nekom drugom mestu, kao što to učinila moja rođena sestra. Tu dolazimo do stvari koja mene najdublje emotivno pogađa. Urniše i mene i moju porodicu. Kada gledam u budućnost i ono što bih želela, radim svesno ono što će mi pocepati srce. I to je strašno", priznala je Maja vrlo bolnu činjenicu sa kojom previše roditelja u Srbiji može da se poistoveti.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastbox i deezer.

BONUS VIDEO: Podcast "Snaga Uma" - Zorica Tomić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar