Radomir Lazović, poslanik liste „Moramo“ u podkastu Snaga uma na našem portalu govorio je o fenomenu targetiranja, zloupotrebe medija i svim posledicama sve intenzivnijih medijskih pritisaka.

Kako je objasnio, prvi put je iskusio grubo targetiranje tokom protesta zbog rušenja u Savamali, kada su nedeljama bili na naslovnim stranicama tabloida.

Pisanje o njegovom pokojnom ocu kao učesniku silovanja je ocenio kao plasiranje laži koje imaju za cilj da se poslanici opozicije pravdaju, umesto da se u Skupštini bave problemima građana. Kao poseban, nešto noviji fenomen, izdvojio je direktno izgovaranje neistina od strane ministara i poslanika vlasti, koje je ranije bilo uvijenije: „Uradili smo sada analizu davanja za mlade. Njima su puna usta Srbije, patriotizma, nove populacione politike… Majke rađaju Obiliće, a Obilićima se smanjuju davanja sa 0.08 na 0.05 odsto budžeta. Pa čekaj bre čoveče, zar nije najveći patriotizam da ulažeš u našu decu? Da njima obezbediš neku potporu u školovanju, da mogu normalno da se osećaju u ovoj državi, a ne da stalno žive pod nekim pritiskom. I mi ih pitamo to na sednici, na kojoj se govorilo o rebalansu budžeta. Oni kažu- da, povećana su davanja za mlade. A ti nemaš pravo na repliku, jer ti je Orlić predsednik Skupštine i onda to ode u direktan prenos“, rekao je Lazović koji se osvrnuo na slično kontradiktorno izlaganje ministra Malog o ekonomskim pokazateljima. Lazović je ovu praksu ocenio kao „takozvano laganje“ o raznim uspesima, koje se odmah i lako može proveriti.

Pogledajte celokupno gostovanje Radomira Lazovića u najnovijem izdanju podcasta Snaga uma:

Komentari

Svi komentari (0)