Jedan od vodećih svetskih stručnjaka za digitalne strategije, nekadašnji direktor brend planiranja u kompaniji Google za Evropu, pisac i predavač Lazar Džamić gost je nove epizode podcasta Snaga uma. U otvorenom razgovoru, Lazar Džamić je objasnio kako napredni algoritmi digitalnih platformi (zlo)upotrebljavaju naše kognitivne slabosti u cilju zarade, ali i otkrio da su neke od glavnih posledica toga epidemije teorija zavere, porast anksioznosti, bes u ljudima i otuđivanje.

„Nikada nismo živeli u društvu koje je toliko usmereno ka namerno naučno kreiranim sistemima za okidanje impulsa. Zašto? Da bi se pravila lova. Kako to znam? Nažalost, ja sam to isto radio kao deo svoje profesije u Londonu. Ljudi koji najbolje poznaju ljudsku prirodu su propagandisti državnih tajnih službi, trgovci, odnosno stručnjaci za marketing, i sveštenici“, rekao je Džamić u novoj epizodi podcasta Snaga uma.

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar