Podeli

Optimizam je maltene imperativ koji nameću planetarno popularni "lajfkoučevi", i slične zvezde takozvane "self-help industrije". Često čujemo savete: "uvek budi dobro raspoložen", "nasmej se i kad je teško", "guraj napred i kad imaš osećaj da ne možeš".... Koliko je to zapravo zdrav i ispravan pristup emocijama i životu? Šta o ovoj vrsti insistiranja na dobrom raspoloženju misle ljudi koji imaju diplome iz oblasti mentalnog zdravlja?

Psiholog, andragog i psihoterapeut Marija Petrović u novoj epizodi podcasta “Snaga uma” govori o osećaju potištenosti koji često prati vreme praznika – kako zaista treba da se nosimo sa ovim emocijama? Kako prevazići loša osećanja, a ne gurati ih pod tepih i “maskirati” osmehom?

Podcast “Snaga uma” Miljane Nešković posvećen je mentalnom zdravlju i “mozganju” o fenomenima koji nam značajno utiču na život. Nove epizode podcasta “Snaga uma” premijerno gledajte ponedeljkom u 16h.
Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar